Kako je kazao tužilac Dževad Muratbegović, Goran Tešić nije pristupio na prethodno ročište zbog čega je Tužilaštvo Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) naredilo da izvrše potragu za optuženim.

-Otišli su na adresu i utvrdili da ne boravi na toj adresi, te su od kolega sa posla čuli da se od 31. januara nije pojavio na poslu - kazao je tužilac Muratbegović dodavši kako je optuženi 29. januara izašao na Graničnom prelazu Karakaj, ali se istog dana vratio.

Branilac optuženog  Miloš Perić je kazao kako je vršio provjere identične onim koje je provela SIPA, ali da nema nikakvih saznanja.

-Pokušavao sam ga dobiti i na telefon putem kojeg smo komunicirali, ali se ne javlja - kazao je Perić dodavši kako odluku za određivanje mjera pritvora ostavlja na ocjenu Suda.

Perić je na ročištu održanom 3. februara kazao "da se sa svojim branjenikom čuo prošle sedmice", dok je optuženi Zoran Tešić kazao da mu se brat ne javlja na telefon.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Darko Samardžić je kazao kako se ovaj predmet skoro priveo kraju, te pitao za mišljenje o razdvajanju predmeta optuženog Gorana Tešića u odnosu na Simu Stupara i Zorana Tešića. Tužilaštvo je kazalo kako se ne protivi ovom prijedlogu, dok je branilac Perić kazao kako i tu odluku ostavlja na ocjenu Suda.

Tešićima i Stuparu se sudi za zločine počinjene nad bošnjačkim stanovništvom u Vlasenici. Na teret su im stavljena ubistva, zlostavljanja, mučenja, prisilni nestanci, te napadi na sela. Prema optužnici, Stupar i Goran Tešić bili su pripadnici Stanice javne bezbjednosti (SJB) u Vlasenici, a Zoran Tešić pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS).

Suđenje im je počelo u martu 2019. godine, a Interpol je raspisao međunarodnu potjernicu za Zoranom Stuparom dva mjeseca ranije, koji je također bio obuhvaćen potvrđenom optužnicom. Odluka o prijedlogu Tužilaštva će biti donesena naknadno. Balkanska istraživačka mreža u Bosni i Hercegovini (BIRN BiH) je pisala da su protiv 47 osoba koje su optužene za ratni zločin trenutno raspisane potjernice.