open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Završava pauza od 90 dana: Željo dočekuje Leotar, Posušje kod Veleža
Zimska pauza je gotova. Nakon nepuna tri mjeseca, odnosno poslije 90 dana odmora, fudbalska lopta će se ponovo kotrljati terenima u Bosni i Hercegovinu.
18.02.2023. u 08:03
get url
text

Za razliku od prethodnih godina, kada je drugi dio sezone otvaran prvenstvenim utakmicama, ovog proljeća prvo ćemo gledati utakmice Kupa BiH.

Danas i sutra na rasporedu su susreti osmine finala najmasovnijeg takmičenja, a voljom žrijeba gledat ćemo i nekoliko premijerligaških duela.

Novu sezonu od 13 sati otvorit će Rudar Prijedor i Borac. Banjalučani su favoriti, uprkos činjenici što će gostovati u Prijedoru.

Sat kasnije na teren će dva kluba iz Prve lige Federacije BiH, a Zvijezda će u Gradačcu ugostiti Rudar Kakanj.

Prvi od četiri duela premijerligaša odigrat će se na Grbavici od 16 sati. Željezničar će ugostiti Leotar, a svaki drugi rezulat osim prolaza Plavih predstavljao bi iznenađenje. Sarajlije su ove zime angažovale nekoliko pojašanja i pokušat će izboriti Evropu, a svakako da je i Kup jedan od načina da stignu do cilja.

S druge strane iz iz Leotara ne kriju da su sve karte bacili na opstanak u Premijer ligi BiH, pa bi im ova utakmica trebala poslužiti kao pripremna za teške prvenstvene izazove.

Subotnji program zatvorit će Velež i Posušje od 18.30 sati. Za navijače mostarskog kluba ovo će biti posebna utakmica, jer se konačno vraćaju na tribine stadiona Rođeni, nakon što su prvi dio sezone igrali u Gabeli zbog radova na zamjeni travnjaka i postavljanju hibrida.

Sigurno je da će huk sa tribina biti i vjetar u leđa izabranicima Nedima Jusufbegovića, koji brane naslov u Kupu, te će kroz ovo takmičenje pokušati izboriti Evropu.

Preostala četiri meča igraju se u nedjelju.

Parovi, sudije i satnica

Subota, 18. februar

Rudar Prijedor - Borac (Dragan Kesić, 13 sati, Arena Sport)
Zvijezda Gradačac - Rudar Kakanj (Darko Gedžić, 14, bez TV prijenosa)
Željezničar - Leotar (Elvedin Topuzović, 16, Arena Sport)
Velež - Posušje (Adis Mulahasanović, 18.30, Arena Sport)

Nedjelja, 19. februar

Zrinjski - Laktaši (Benjamin Deljković, 13, Arena Sport)
Sloboda - Sloga Meridan (Dražen Marić, 14, bez TV prijenosa)
Čelik - Radnik (Josip Martinović, 16, Arena Sport)
Široki Brijeg - Tuzla City (Miloš Gigović, 18.30, Arena Sport)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.