Ova informacija potvrđena nam je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

VEZANI TEKST - MUP HNK o incidentu u Jablanici: Službenici FSBiH samovoljno napustili policijsku pratnju

- Policijski službenici MUP-a HNK lišili su slobode F. L., rođen 2000. godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na prostoru koje pokriva Policijska uprava Konjic. Nakon lišenja slobode, on je zadržan u prostorijama PU Čapljina, odakle je u 11 sati predat policijskim službenicima PU Konjic na dalje postupanje. Po završenoj kriminalističkoj obradi imat ćemo više detalja - kazao je Faktoru portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić. 

Podsjetimo, prema prijavi, nepoznate četiri osobe su, nakon utakmice koja se odigrala 21. septembra u sarajevu, oko 23.45 sati, u tunelu Lendava, vozilom "golf 5" presrela "mercedes" u kojem su se nalazili sudija Topalović, pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić.

Napadači, koji su bili maskirani fantomkama, palicama i pajserima razbili su stakla na vozilu, a potom u njega ubacili baklju.

Vozilo je skoro potpuno izgorjelo, a Alispahić je tom prilikom zadobio povrede i pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja Jablanica.

Napadnute sudije i Alispahić uspjeli su da pobjegnu drugim automobilom u kojem su bile pomoćne sudije.

Prema Marićem riječima, odmah nakon događaja policija je poduzimala intenzivne mjere i radnje s ciljem identifikovanja vozila i osoba koje su se nalazile u njemu, a što je dovelo do hapšenja ovog osumnjičenog. 

Istraga ide dalje, s ciljem identifikovanja i ostalih učesnika ovog nemilog događaja, kazao je Marić.