open-navfaktor-logo
search
71 objekat zatvoren
Zbog nepoštivanja epidemioloških mjera u RS-u do sada više od milion maraka kazni
Zbog nepoštovanja mjera zaštite od epidemije koronavirusa, isnepktori u RS-u su u proteklih sedam dana izrekli kazne u iznosu od 32.000 KM.
29.03.2021. u 11:36
get url
text

U saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, inspektori u RS-u su protekle sedmice obavili 2.244 inspekcijske kontrole, a u 16 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju.

- Imajući u vidu tešku epidemiološku situaciju, nadležni kontrolni organi nastavljaju sa intenzivnim kontrolama u skladu sa zaključkom Štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS-a - naveli su iz Inspektorata RS-a.

Tokom provođenja navedenih mjera do sada je bilo 54.159 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 1.087.200 KM, dok je za 71 objekat izrečena mjera privremene zabrane rada.

- Pozivamo privredne subjekte da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mjera i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa. Takođe, apelujemo na građane da na ličnom primjeru pokažu odgovornost, da koriste ličnu zaštitinu opremu i poštuju potrebnu fizičku distancu. Navedene mjere predstavljaju minimalan i zanemariv napor za svakog pojedinca, a mogu dati veliki doprinos stabilizaciji cjelokupne situacije - poručili su inspektori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.