open-navfaktor-logo
search
Srebrenica
Zbog snijega bili odsječeni od grada: Evakuisana bolesna žena iz sela Krušev Do
Snijega u selima Luka i Krušev Do ima oko 30 do 40 centimetara, ali problem je oko 20 kilometara planinskog prijevoja gdje snijega ima puno više, ima smetova preko metar i po, kaže Zulanović
30.12.2019. u 11:19
get url
text

U srebreničkim selima Luka i Krušev Do tokom prethodnih nekoliko dana napadalo je i do 40 centimetara snijega, te su sela bila odsječena od grada.

- Imali smo probleme jučer i prekjučer jer je snijeg neprestano padao. Međutim, jučer oko pola tri ujutro jednoj ženi iz Kruševog Dola je pozlilo, imala je blaži udar, te smo imali potrebu za evakuacijom, ali zbog neprohodnosti puta morali smo da razmišljamo kako da je izbavimo. Uspjeli smo u toku dana da progrnemo do dijela Kruševog Dola gdje je ta bolesna žena. Došla je "niva" iz Civilne zaštite Općine Srebrenica te smo oko 19 sati uspjeli da izbavimo ženu i da je pošaljemo u Dom zdravlja Srebrenica – kazao je predsjednik Mjesne zajednice Luka Hamo Zulanović.

Zulanović ističe kako će stanovnica Kruševog Dola kojoj je pomoć ukazana u Domu zdtavlja u Srebrenici biti prebačena u bolnicu u Tuzli.

- Snijega u selima Luka i Krušev Do ima oko 30 do 40 centimetara, ali problem je oko 20 kilometara planinskog prijevoja gdje snijega ima puno više, ima smetova preko metar i po. Jučer su momci krenuli sa velikom mašinom oko pola sedam ispod Ravanja, odakle se skreće nama i došli su u poslijepodnevnim satima oko pola 4 na raskrsnicu Luka - Krušev Do. Možete misliti, kako je i koliko je snijega. Put je prohodan. Hvala Bogu pa je prestalo padati – kazao je Zulanović.

Ističe da je stanovništvo dobro, da je stanje zadovoljaajuće, nema bolesnih osoba, te da imaju dovoljno hrane i lijekova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.