open-navfaktor-logo
search
Legendarni fudbaler
Zbog ugruška u mozgu Maradona će biti hitno operisan
Argentinski Tyc Sport javlja kako je zdravstveno stanje Diega Armanda Maradone izuzetno ozbiljno.
03.11.2020. u 21:41
get url
text

Navodno je došlo do krvarenja u mozgu, te će legendarni argentinski fudbaler i bivši selektor ove zemlje večeras biti hitno operisan zbog ugruška u mozgu, iako su prve informacije govorile da stanje nije tako ozbiljno.

Podsjećanja radi, Maradona je noćas priljen u bolnicu u La Plati zbog neutvrđenih zdravstvenih problema. Njegov sin Diego Armando Jr. danas je sastavio emotivno pismo u kojem opisuje stanje svojeg oca.

- Moj otac je hospitalizovan jer prolazi kroz niz emotivnih problema. Ne postoji fizička bolest zbog koje je u bolnici. Napravio je puno pogrešaka u životu i mnogi su mu ih oprostili, ali on se i dalje ne osjeća dobro. Suočava se s onime što se dogodilo - rekao je Maradona Jr. čije riječi prenosi AS.

Riječi Maradoninog sina potvrdio je i doktor Luque, koji brine o zdravlju legendarnog fudbalera.

- Ne osjeća se najbolje psihički i to ima utjecaj na njegovo fizičko stanje. Nije dobro koliko bih ja htio da bude i koliko znam da može biti. Treba mu pomoć i ovo je vrijeme da mu se pomogne. Diego je osoba koja je ponekad odlično, a ponekad loše. Mogao bi biti 10.000 puta bolje. Dolazak u bolnicu će mu pomoći jer je jako teško biti Maradona - kazao je doktor Luque i otklonio mogućnost zaraze koronavirusom kod Maradone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.