open-navfaktor-logo
search
Sve u krugu porodice
Zeljković ambasadoru Slovačke poklonio rakiju: Iz čijeg je kazana?
Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković u društvu generalnog sekretara Adnana Džemidžića u utorak je u Banjoj Luci održao sastanak sa ambasadorom Slovačke u BiH H. E. Romanom Hlobenom i njegovim zamjenikom Patrikom Turošikom.
16.02.2023. u 21:38
get url
text
get url
text

Kako je saopćeno iz FSBiH, razlog sastanka bio je što Zmajeve u martu čeka gostovanje u Bratislavi, a razgovarano je o organizaciji ovog gostovanja kao i utakmici BiH i Slovačke koja će biti odigrana u novembru u BiH.

- Jedna od tema razgovora bila je i mogućnost kapitalnih ulaganja u fudbal u BiH - izjavio je Zeljković.

Nakon sastanka razmijenjeni su prigodni pokloni, a u rukama slovačkog ambasadora je osim dresa Zmajeva završila i "Djedova rakija". Isti poklon je ranije završio i kod predsjednika Fudbalskog saveza Hrvatske Marijana Kustića.

FOTO: FSBiH

Riječ je o proizvodu firme Agro Destil smještene u Laktašima. Direktor i vlasnik je Pavle Ćorović, zet Milorada Dodika, odnosno muž njegove kćerke Gorice.

I kada su pokloni u pitanju, Zeljković nastoji da novac ostane u krugu porodice. Prvi čovjek bh. fudbala je, podsjetimo, sestrić Milorada Dodika.

Kada je riječ o kompaniji Agro Destil, ona se bavi destiliranjem, pročišćivanjem, miješanjem i proizvodnjom alkoholnih pića. Prema podacima portala Akta, ukupan prihod u 2021. godini iznosio je 600.471,00 KM, a firma je i istoj godini u prosjeku imala tri radnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.