open-navfaktor-logo
search
Populizam
Zeljković i Durić lovili Halilhodžića po Dohi
Doha i Katar ovih dana centar su fudbalskog svijeta.
01.04.2022. u 21:31
get url
text
get url
text

U Dohi je danas (petak) održan žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo, a jučer (četvrtak) je organiziran kongres Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine na kongresu FIFA-e predstavljali su predsjednik Vico Zeljković, njegov savjetnik Marko Miličić, potpredsjednik Irfan Durić i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Delegacija iz FSBiH prisustvovala je i žrijebanju grupa u ulozi navijača, jer zahvaljujući njihovom radu Bosna i Hercegovina nije bila ni blizu plasmana u Katar, a kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pod komandnom Ivayla Peteva završene su kao najgore u historiji.

VEZANI TEKST - Navijači Zmajeva ogorčeni: Nas ne boli Vico, nas bole svi oni što se zaklinju u zastavu i grb ove zemlje, a šute
 

Gospodi iz Fudbalskog saveza BiH brzo je potreban neki pogodak jer obično zabijaju autogolove, a igrom slučaja u Dohu je kao selektor i predstavnik Maroka doputovao Vahid Halilhodžić. Idealno.

Medij koji besplatno dijeli 500 ulaznica za utakmicu reprezentacije na koju niko ne želi ići, predsjednikov megafon, "ekskluzivno" objavljuje fotografiju uz poruku da su Zeljković i družina obavili razgovor s Vahom.

- Da li imamo nasljednika Ivayla Peteva? - pitaju se, euforično.

Na to pitanje i djeca koja su u utorak ispunila tribine na prijateljskoj utakmici BiH - Luksemburg znaju odgovor.

Svega nekoliko minuta nakon "ekskluzive" ista fotografija osvanula je i na Zeljkovićevom profilu, koji poziciju predsjednika Saveza u posljednje vrijeme koristi za ličnu promociju.

- Nakon razgovora o aktuelnim fudbalskim temama Zeljković je Halilhodžiću poželio sreću na izvlačenju grupa za najveće svjetsko takmičenje - poručeno je sa stranice prvog čovjeka bh. fudbala.

O razgovoru Zeljkovića i Halilhodžiča niti jednu riječ nije objavila zvanična web stranica Fudbalskog saveza BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.