Saputo skuplja novac

Zlatan Ibrahimović u neočekivanom transferu ispunjava želju navijača Bologne?

Objavljeno: 02.11.2019. u 09:54

Spremni su da Ibri ponude ugovor do ljeta 2021. godine prema kojem bi zaradio osam miliona eura

Hoćemo li Zlatana Ibrahimovića gledati u Serie A?

Zlatan Ibrahimović ove zime bit će tražena "roba". Sjajni švedski napadač bh. korijena na kraju 2019. godine postat će slobodan igrač, a male su šanse da će produžiti saradnju sa LA Galaxyjem.

Istina, trener ovog MLS tima najavio je razgovore o produženju saradnje, iako su male šanse da će Zlatan prihvatiti novi ugovor. Izvjesnije je da će se vratiti u Evropu, odakle već ima nekoliko klubova koji su zainteresovani za njegove usluge.

Za Ibrahimovićeve usluge zainteresovana su tri kluba iz Serie A - Napoli, Milan i Bologna.

A čini se da je ovaj posljednji ozbiljno pristupio zadatku. Joey Saputo, predsjednik Bologne odlučio je da oslobodi što više novca kako bi ostvario san svakog navijača ovog kluba.

Corriere dello Sport piše da je Bologna spremna da ponudi Ibrahimoviću ugovor do ljeta 2021. godine prema kojem bi on zaradio osam miliona eura.

Saputo vjeruje da bi sponzori pomogli da osiguraju novac za Ibrahimovića jer svi su svjesni koliko bi njegov dolazak značio za klub.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije