open-navfaktor-logo
search
Odrađen trening
Zmajevi arhivirali Kuvajt, počele pripreme za Kazahstan
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je pobijedili Kuvajt u prijateljskoj utakmici, a već danas nastavila je pripreme za naredni meč, kvalifikacioni protiv Kazahstana.
05.09.2021. u 12:15
get url
text

Zmajevi će ponovo na teren Bilinog polja i to u utorak od 20.45 sati.

Uoči današnjeg treninga Eldar Ćivić, koji je sinoć nosio kapitensku traku u seniorskoj selekciji osvrnuo se na dual sa Kuvajtom.

- Na neki način nisam očekivao da će mi se sad ukazati prilika da kao kapiten predvodim ekipu. Moram priznati da je to bio nevjerovatan osjećaj. Puno emocija i stvarno je teško opisati riječima sve. Ukazana mi je velika čast i zahvalan sam selektoru i stručnom štabu na ukazanom povjerenju - kazao je Ćivić, dodavši:

- Jučerašnja utakmica je bila teška, jer se protivnik branio i pokušavao na kontre da nas ugrozi. Imali smo svoje šanse i očekivali smo veću pobjedu. Nažalost nismo uspjeli u tome, ali bitno je ipak da smo pobijedili. Slijedi meč sa Kazahstanom koji će sigurno biti težak. Mi želimo pobjedu i očekujem da osvojimo tri boda na našem terenu.

Adi Nalić je sinoć odigrao cijeli meč i imao nekoliko izglednih prilika.

- Sigurno da smo mogli i bolje protiv Kuvajta, ali kad se sve sabere mislim da smo korektno odradili posao. Dobili smo minutažu i zadovoljni smo zbog pobjede. Žao mi je što nisam dao gol jer sam imao nekih šansi.

Protiv Kazahstana neće biti lako, jer nema loših ekipa. Moramo biti spremni i fokusirani, da damo sve od sebe da usrećimo navijače - kazao je Nalić.

Duel BiH - Kazahstan igra se u utorak na Bilinom polju od 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.