open-navfaktor-logo
search
Sve veća konkurencija
Zoe Hamel i Ivan Dračar pobjednici Mostarskog polumaratona
Ivan Dračar i Zoe Hamel pobjednici su šestog Mostarskog polumaratona.
19.03.2022. u 11:42
get url
text

Dračar iz Imotskog (Hrvatska) pobijedio je sa vremenom 1:09:26, ostavivši iza sebe Antu Živkovića i Aliju Imamovića. Zoe Hamel, takmičarka iz Francuske, nakon prolaska kroz cilj nije krila oduševljenje zbog trijumfa u Mostaru.

- Ovo je prvi put da sam ovdje. Veoma dobar osjećaj je pobijediti. Bilo je zaista dobro. Teška utrka, ali sam time više sretna nakon pobjede - kazala je Hamel.

Dračarov trijumf drugi je u Mostaru u njegovom trećem nastupu. Član je Atletskog kluba Mladost iz Zagreba.

- Ovo je moj najbolji rezultat na ovoj stazi. Bila je fantastična atmosfera, iako uvjeti za utrku nisu bili najbolji. Od početka sam diktirao tempo i zasluženo pobijedio. Čestitke organizatoru na odličnoj organizaciji. Svake godine je konkurencija veća - izjavio je Dračar.

I ovog puta na polumaratonu nastupio je veliki broj takmičara iz više zemalja Evrope, trčalo se preko šest mostarskih mostova, a start je bio u Potocima. Gradske službe i MUP HNK-a potrudili su se da na poseban način regulišu saobraćaj u gradu tokom trajanja utrke.

U sklopu manifestacije održana je i humanitarna utrka građana, a sva prikupljena sredstva bit će uručena aktivistima Udruženja Minores koje brine o siromašnim i beskućnicima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.