open-navfaktor-logo
search
Evropa u Mostaru
Zrinjski donio odluku kada će početi postavljanje terena sa hibridnom travom
Mostarski Zrinjski danas je donio odluku o tome kada će početi postavljanje novog terena s hibridnom travom na stadionu Pod Bijelim brijegom.
11.06.2022. u 16:10
get url
text

Plamići su odlulučili da će evropske utakmcice igrati na domaćem terenu, što znači da radovi neće početi u skorije vrijeme.

- Nakon danas održanog sastanka s predstavnicima konzorcija (WICKR group AS, Hellasod SA, Tarkettsports b.v.) koji je od Fudbalskog saveza BiH izabran kao izvođač radova u postavljanju hibridnih travnjaka na premijerligaškim stadionima, Zrinjski želi obavijestiti javnost da je donesena odluka da će se s realizacijom ovog projekta krenuti u drugoj polovini augusta.

Naime, nakon predočene dinamike radova koji uključuju uklanjanje postojećeg travnjaka, pripremu podloge i postavljanje hibridnog travnjaka, a što bi prema planiranim rokovima trebalo trajati ukupno 60 dana, Zrinjski je zbog više razloga, a najviše zbog predstojećih evropskih utakmica, odlučio da je za početak radova najbolje rješenje druga polovica augusta.

Zrinjski također želi potvrditi kako je u saradnji sa Univerzitetom u Mostaru već krenuo s potpunom rekonstrukcijom fudbalskog terena koji se nalazi u kampusu u Rodoču, a koji bi do početka radova na glavnom terenu stadiona Zrinjski trebao biti pripremljen za trenažni proces prve ekipe.

Kada su u pitanju radovi na rekonstrukciji sanitarnih objekata za gledaoce na stadionu POd Bijelim brijegom, isti bi trebali biti završeni do prve utakmice u sezoni 2022/2023, a oni su samo nastavak procesa ispunjenja zahtjevnih kriterija kako bi stadion bio klasificiran kao stadion UEFA kategorije 3, zbog čega se konstantno radi na poboljšanju uvjeta za igrače, službene osobe i predstavnike medija shodno UEFA Pravilniku o stadionskoj infrastrukturi, a shodno istom u planu je i proširenje parking prostora na platou iznad službenog ulaza - saopćeno je iz Zrinjskog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.