open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Zvezda produžila prokletstvo Salzburga, Prevljak i Todorović u Evropskoj ligi
Poslije večerašnjih utakmica poznata su i posljednja tri učesnika grupne faze Lige prvaka za ovu sezonu, a to su Benfica, PSV i Crvena zvezda.
29.08.2018. u 22:53
get url
text

Fudbaleri Crvene zvezde izborili su prvi nastup u grupnoj fazi Lige prvaka nakon što su u revanšu play-offa remizirali na gostovanju kod Salzburga odigravši 2:2.

Poslije 48. minuta igre činilo se kao da je sve gotovo za šampiona Srbije, jer je austrijski tim golovima Dabbura iz 45. i 48. minute vodio s 2:0.

Ova prednost činila se kao nedostižna, no u skoro 60 sekundi Zvezda je stigla do izjednačenja. Prvo je Ben u 65. minuti smanjio na 2:1, a samo minut kasnije isti igrač je poravnao na 2:2. Australski internacionalac Miloš Degenek bio je dvostruki asistent.

Od 83. minute domaći trener priliku je dao i bh. reprezentativcu Smailu Prevljaku, ali se rezultat nije mijenjao pa će se Prevljak i Todorović morati zadovoljiti nastupom u Evropskoj ligi.

Visokom i zasluženom pobjedom od 4:1 na gostovanju kod PAOK-a fudbaleri Benfice ovjerili su plasman u grupnu fazu Lige prvaka, čiji su redovni učesnici bili i proteklih sezona.

Sve je krenulo odlično za domaće kada je Prijović na samom startu utakmice pogodio za 1:0, ali potom se igra viceprvaka u potpunosti raspala.

U periodu od 20. do 26. minute gosti su golovima Jardela i Salvija sa bijele tačke stigli do totalno preokreta, a potom je Pizzi u 39. minuti povisio na 1:3.

Tačku na "i" na susretu u Solunu stavio je Salvio u 50. minuti, kada je sigurno izveo i drugi penal za Benficu na ovoj utakmici.

Rezultati:
PAOK - Benfica 1:4
PSV - BATE 3:0
Salzburg - Crvena zvezda 2:2

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.