Ideali antifašizma

Zvizdić čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Objavljeno: 23.11.2018. u 16:19

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić uputio je čestitku svim Bosancima i Hercegovcima u povodu 25. novembra, Dana državnosti

Zvizdić: Sami smo kreatori i kovači naše budućnosti i ukupnog prosperiteta

FOTO: Arhiv

- Dvadesetpeti novembar 1943. godine je dan koji ne smijemo zaboraviti i koga se s ponosom moramo sjećati kao dana obnove državnosti i ideje moderne i suverene Bosne i Hercegovine, zajedničke i nedjeljive domovine svih njenih ravnopravnih naroda i građana.

Danas kada napredujemo na evropskom putu, kada smo u procesu kontinuiranih reformi, slobodarski i demokratski ideali i duh ZAVNOBiH-a su živi i potrebni našem društvu, kako bi očuvali i nastavili tradiciju zajedničkog života isprepletenog različitim kulturama i religijama u našoj jedinoj domovini.

Sami smo kreatori i kovači naše mirne budućnosti i ukupnog prosperiteta. Pozivam vas da svi zajedno, svojim kontinuiranim radom za opće dobro, gradimo budućnost naše domovine na antifašističkim, slobodarskim i demokratskim idealima ZAVNOBiH-a. Na takvim idealima, antifašizmu, slobodi, solidarnosti i jednakosti je utemeljena i današnja Evropa.

Dragi moji sugrađani, Bosanci i Hercegovci, čestitam vam Dan državnosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine - stoji u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića. 

 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije