Oproštajna posjeta

Zvizdić - Hohmann: Njemačka ostaje iskren prijatelj i podrška BiH

Objavljeno: 08.07.2019. u 14:57

Zvizdić je ambasadorici Hohmann poželio uspjeh u diplomatskoj karijeri

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadoricu SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji nakon Samita lidera zapadnog Balkana u Poznanju.

Zvizdić je zahvalio ambasadorici Hohmann na njenom angažmanu u Bosni i Hercegovini. Istakao je da je u protekle četiri godine došlo do jačanja političkih i ekonomskih odnosa BiH i Njemačke.

Ambasadorica Hohmann je istaknula da Njemačka ostaje iskreni prijatelj i podrška Bosni i Hercegovini na njenom euroatlantskom putu. Dodala je da bez obzira što odlazi, nastavit će da prati napredak Bosne i Hercegovine na putu integracija.

Predsjedavajući Zvizdić je ambasadorici Hohmann poželio uspjeh u diplomatskoj karijeri, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije