open-navfaktor-logo
search
Za jedno putovanje
Zvizdić na VIP salon u Beču potrošio više od 9.000 KM budžetskog novca
Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i drugi zamjenik predsjednika stranke Narod i pravda (NiP) Denis Zvizdić u decembru prošle godine je za usluge VIP salona na aerodromu u Beču potrošio 4.728 eura, a cjelokupan iznos plaćen je budžetskim novcem.
06.01.2022. u 20:08
get url
text

Fakturu u iznosu od 4.728 eura, odnosno 9.220 KM, platila je Ambasada BiH u Austriji, koja je posredstvom Ministarstva vanjskih poslova BiH od Parlamentarne skupštine BiH zatražila refundaciju tih troškova.

Zvizdić i njegova delegacija su se, sudeći prema dokumentaciji koja je u posjedu Faktora, u VIP salonu zadržali dva sata i samo boravak šestočlane delegacije u toj prostoriji je građane BiH koštao 400 eura. Ranije je, podsjetit ćemo, u medijima objavljen podatak da je Zvizdić za vrijeme obnašanja funkcije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, u periodu od 2015. do decembra 2019. godine, u VIP salonima aerodroma širom svijeta potrošio 271.842 KM.

Drugi zamjenik predsjednika NiP-a je u decembru ove godine bio i dio delegacije koju je vlast Kantona Sarajevo, u kojoj procesima "lideriše" njegova stranka, vodila na sajam EXPO u Dubai. Dio troškova tog putovanja je snosila Vlada KS, a dio Parlamentarna skupština BiH. Tada je Zvizdić sa sobom u Dubai na višednevnu ekskurziju poveo svog šefa kabineta i savjetnicu, službenicu Protokola Parlamentarne skupštine BiH, dvojicu tjelohranitelja i prevoditeljicu, čije usluge su bile neophodne zbog Zvizdićevog nepoznavanja stranih jezika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.