Mekane i prhke kiflice napunite domaćim džemom i uživajte. U nastavku donosimo recept za ukusne kiflice kojim će se svi obradovati.
U 200 ml mlijeka dodajte 4 kašike šećera i svježi kvasac, promiješajte i ostavite na toplom kako bi se kvasac aktivirao.
2. Pomiješajte brašno i maslac
U zdjeli pomiješajte brašno sa maslacem, dodajte so, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodajte aktivirani kvasac, vrhnje i jaja.
Od navedenih sastojaka umijesite tvrđe tijesto, ostavite na toplom da se diže 1 sat.
4. Razdijelite tijesto, razvaljajte ga
Tijesto podijelite na 5 jednakih loptica, svaku razvaljajte u oblik kruga i izrežite tako da dobijete 12 "trokutića".
Na svaki trokutić stavite nadjev po želji i od šireg kraja prema tanjem smotajte u formu kiflice.
Kiflice poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj peći na 180 stepeni dok ne poprime zlatnu boju. Pospite tople šećerom u prahu.