open-navfaktor-logo
search
Recept
Napravite ukusne kiflice punjene domaćim džemom
AUTOR: Autor: Faktor/Index.hr
03.04.2024. u 18:02
get url
text
Mekane i prhke kiflice napunite domaćim džemom i uživajte. U nastavku donosimo recept za ukusne kiflice kojim će se svi obradovati.
Sastojci
1 kg glatkog brašna
200 ml mlijeka
200 ml kiselog vrhnja
1 svježi kvasac
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
200 g maslaca
4 jaja
4 kašike šećera
1 prstohvat soli
Priprema
1. Aktivirajte kvasac
U 200 ml mlijeka dodajte 4 kašike šećera i svježi kvasac, promiješajte i ostavite na toplom kako bi se kvasac aktivirao.
2. Pomiješajte brašno i maslac
U zdjeli pomiješajte brašno sa maslacem, dodajte so, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodajte aktivirani kvasac, vrhnje i jaja.
3. Umijesite tijesto
Od navedenih sastojaka umijesite tvrđe tijesto, ostavite na toplom da se diže 1 sat.
4. Razdijelite tijesto, razvaljajte ga
Tijesto podijelite na 5 jednakih loptica, svaku razvaljajte u oblik kruga i izrežite tako da dobijete 12 "trokutića".
5. Napunite ih
Na svaki trokutić stavite nadjev po želji i od šireg kraja prema tanjem smotajte u formu kiflice.
6. Stavite da se peče
Kiflice poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj peći na 180 stepeni dok ne poprime zlatnu boju. Pospite tople šećerom u prahu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.