open-navfaktor-logo
search
Moda za hladne dane
Dugi kaput apsolutni je trend ove jeseni i zime
Prema riječima modnih stručnjaka, ovaj komad odjeće učinit će svaku kombinaciju elegantnom, a upariti se može i sa cipelama na visoku petu ili čizmama
11.09.2019. u 07:50
get url
text

Jedan od glavnih trendovskih modela i ove jeseni i zime je duži kaput, koji je stvoren kako bi naglasio skrivenu ženstvenost.

Prema riječima modnih stručnjaka, ovaj komad odjeće učinit će svaku kombinaciju elegantnom, a upariti se može i sa cipelama na visoku petu ili čizmama.

Nosit će se maxi kaputi sa printom, skrojeni od mekanih materijala, ali i kožni, koji se ove sezone vraćaju na velika vrata.

Print

Sve vrste uzoraka, od tradicionalnog škotskog kariranog, do leoparda, ponovo su osvojili modne piste. Mopgli smo ih vidjeti u najnovijim kolekcijama modnih koću, poput Guccija ili Yves Saint Laurenta. Kaput prekriven uzorcima zmijskih ljuspica ili glatkim tigrastim prugama najbolje je nositi s običnim osnovnim komadima slične nijanse – jednobojne kombinacije su u modi.

Mekani

Oversized mekani kaput u finoj, nježnoj paleti, bio on ružičast ili lagane nijanse nane, u kombinaciji sa ravnim cipelama (tenisicama ili gležnjačama) odlična je ležerna opcija. Usput, umjetno krzno jedan je od rijetkih materijala za koji crna boja nije najprikladnija. Što je kaput svjetliji, to će vam outfit izgledati zanimljivije. Odlučite se na ružičastu ili lavandu.

Kožni

Crni kožni kaput u stilu lika Trinity iz kultnog filma The Matrix može se natjecati s leopardovim printom koji, unatoč svojoj provokativnosti, polako postaje basic modni komad. Asimetričan ili ravnog kroja, s kaišem i bez njega, mat ili sa sjajem – bez obzira na to šta izaberete, kožni kaput će kombinaciju učiniti zanimljivom i kul. Najskladnije će izgledati u crnom izdanju i svijetlim modnim dodacima neonskih nijansi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.