open-navfaktor-logo
search
Korisni savjeti
Gastroenterolog preporučuje ova četiri sastojka za dobro zdravlje crijeva
AUTOR: Autor: Faktor
01.04.2024. u 18:25
get url
text
Jednostavne promjene životnog stila mogu mnogo doprinijeti kada je u pitanju naše cjelokupno zdravlje, uključujući i zdravlje crijeva. Bilo da se borimo s upalom, nadutošću ili probavnim problemima, gastroenterolog dr. Saurabh Sethi otkrio je pet biljaka koje redovno koristi kako bi održao crijeva zdravima.
Na svom TikToku opisao je moćne spojeve skrivene u biljkama koje su dostupne u našim lokalnim trgovinama.
1. Đumbir
Prepun gingerola, đumbir je snažan protuupalni lijek koji bi mogao pomoći u smanjenju upale crijeva, navodi gastroenterolog u videu.
2. Menta
Druga biljka koju je dr. Sethi preporučio je menta ili paprena metvica.
- Sadrži mentol koji može pomoći u opuštanju mišića u gastrointestinalnom traktu (GI) i pomoći zdravu probavu. Međutim, izbjegavajte je ako imate refluks kiseline - istakao je ljekar.
3. Kamilica
Dr. Sethi objasnio je da kamilica sadrži apigenin, prirodni spoj koji može poboljšati zdravlje crijeva rastom korisnih bakterija.
4. Komorač
Ljekar je priznao da mu je komorač "apsolutni favorit". Sadrži anetol, spoj koji može pomoći u opuštanju mišića u probavnom traktu i poboljšati ukupnu probavu crijeva.
Ipak, Dr. Sethi preporučuje da uvijek razgovaramo sa svojim ljekarom prije bilo kakvih promjena u prehrani ili načinu života.
@doctorsethimd 5 Natural Herbs I Use For My Own Gut Health As A Gastroenterologist Doctor. Always talk to your own doctor before making any dietary or lifestyle changes. #guthealth #naturalremedies #health #healthtok ♬ original sound - Doctor Sethi
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.