open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo dalo saglasnost
Bugojanski Binas prima 35 novih radnika
AUTOR: Faktor
18.06.2024. u 10:47
get url
text
Namjenska industrija Federacije Bosne i Hercegovine generator je razvoja Federacije BiH, a jedna od kompanija koja pridonosi tome jeste i Binas d. d. Bugojno.
Nepovoljni procesi poslovanja, dugogodišnje stagniranje u radu, neizvršavanje obaveza prema radnicima i kupcima su iza Binasa koji danas zapošljava više od 400 radnika. Zbog povećanja obima proizvodnje, početkom 2024. godine u radni odnos primljena su 92, a u narednom periodu taj broj će se povećati.
Potreba za proizvodima Binasa je velika, što je prilika da se dodatno razvije. Stoga, kako bi se mogao organizovati rad u dvije smjene u određenim pogonima, proširiti proizvodni kapaciteti i ispuniti ugovorene obaveze prema klijentima, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije dalo je saglasnost Binasu da u radni odnos primi još 35 radnika.
- Posebno nas raduje povećanje broja zaposlenih i kapaciteta proizvodnje u namjenskoj industriji. Binas je kompanija koja svojim primjerom pokazuje kako se radom i zalaganjem dolazi do razvoja industrijske proizvodnje u FBiH - kazao je resorni ministar Vedran Lakić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.