open-navfaktor-logo
search
Od 25. do 27. aprila
Sarajevo Destination Festival počinje sutra: U bh. prijestolnicu stiže cijeli svijet!
AUTOR: M. Ču.
24.04.2024. u 15:44
get url
text
Na pres-konferenciji govorili su Edison Pavlović i Haris Fazlagić
Na pres-konferenciji govorili su Edison Pavlović i Haris Fazlagić
FOTO: Damir Hodžić
Centar Skenderija od 25. do 27. aprila bit će domaćin prestižnog turističkog događaja - Sarajevo Destination Festivala koji organizira Turistička zajednica Kantona Sarajevo, a uz podršku Vlade ministarstva privrede KS. 
Festival će tokom dva dana trajanja okupiti predstavnike vodećih turističkih agencija, kompanija, i platformi za povezivanje turista iz 15 država regiona, Evrope i cijeloga svijeta.
Svečani prijem povodom početka Festivala zakazan je za 25. april u Zemaljskom muzeju s početkom u 17.30 sati gdje se, kako je istaknuto na pres-konferenciji, očekuje dolazak brojnih zvanica.
- Ideja za festival je proizašla nakon što smo učestvovali na destine road show kampanja u svijetu proteklih nekoliko godina, koje su nas inspirisale da na nekoliko dana i Sarajevo bude turistički centar koji će okupiti brojne učesnike iz naše zemlje, regiona, Evrope i svijeta. Ovaj festival je naš način da Sarajevo opet stavimo na svjetsku mapu. Nadamo se da će prerasti u tradiciju, jer Sarajevo to mora da ima, Sarajevo to zaslužuje. Uspjeh je da već na prvom izdanju imamo 15 zemalja koje će doći.
Između ostalog sve zemlje regiona su tu. Sa zadovoljsvom mogu reći da nam stižu predstavnici iz sljedećih zemalja: Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Italija, Mađarska, Poljska, Slovačka, Francuska, Kipar, Tunis, Saudijska Arabija, Indonezija… Naš je cilj da ovaj festival poraste, da svake godine bude na većem nivou. Cilj nam je da svi gosti dođu sa velikim impresijama, da vide kako Sarajevo može i zna - istakao je Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS. 
1000096315
FOTO:
Damir Hodžić
1 od 5
left-arrowright-arrow
Direktor Centra Skenderije Edison Pavlović naglasio je da je "njima u interesu da obogate kulturni i sportski sadržaj, pa tako Sarajevo Destination Festivala donosi novi kvalitet".  
Destination Festival će promovisati cjelogodišnju turističku ponudu svake od zemalja učesnica, te dati uvid u cjelokupne sadržaje pojedinih destinacija. S tim u vezi tokom trajanja manifestacije biće organizovane pojedinačne promocije zemalja učesnica, kroz prezentacije, gastronomske, folkorne, muzičke i druge sadržaje.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.