open-navfaktor-logo
search
Start up
Finansijska podrška mladim ljudima u zapošljavanju i započinjanju biznisa
Rokovi po osnovu javnih poziva za podnošenje aplikacija za programe "Projekat podrške mladim osobama za započinjanje posla START UP" i "Subvencija troškova za zapošljavanje mladih i razvoj vještina potrebnih za obrtnička – zanatska zanimanja" produženi su do 14.09.2018. godine.
06.09.2018. u 08:08
get url
text

Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo izdvojili su milion KM za zapošljavanje mladih u okviru ova dva programa koji se odnose na start-upove, odnosno osnivanje novih kompanija te na subvencioniranje troškova za zapošljavanje mladih u obrtničkom sektoru. Program realizira Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, u saradnji sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo i Obrtničkom komorom Kantona Sarajevo.

O ovim projektima u okviru Programa Vlade Kantona Sarajevo za zapošljavanja mladih u Kantonu Sarajevo za 2018. godinu, na nedavno održanoj konferenciji za štampu govorili su dr Muharem Šabić, ministar privrede Kantona Sarajevo, Muamer Mahmutović, predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo i Naser Idrizagić, predsjednik Obrtničke komore Kantona Sarajevo.

Projekat podrške mladim osobama za započinjanje posla START UP realizuje se u dvije faze koje se odnose na obuku za započinjanje biznisa, te dodjelu bespovratnih sredstava i mentoring.

Projekat predstavlja razvoj i promociju preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva mladih, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju subjekata male privrede i preduzetnika u skladu sa Zakonom o poticaju razvoja male privrede.

Program u vezi obrtničkih, odnosno zanatskih zanimanja je afirmativan i očekuje se da će zahvaljujući njemu mnogi mladi ljudi sebe pronaći u obrtu.

Ujedno, ovom prilikom, pozvani su i svi oni koji se nisu do sada prijavili, a imaju dobru poslovnu ideju da to svakako učine. Iz Ministarstva privrede Kantona Sarajevo su istakli da će sve dobre poslovne ideje biti podržane, a ako bude potrebe izdvojit će se i dodatna sredstva za ove namjene.

JAVNI POZIVI DOSTUPNI SU NA:

– http://mp.ks.gov.ba/
– www.pksa.ba
– www.okks.ba

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.