open-navfaktor-logo
search
Svjetski dan djece
Kompanija Hoše komerc uredila ulaz u školu "Amer Ćenanović"
Osnovna škola "Amer Ćenanović" u Butmiru dobila je novouređen ulaz sa prigodnim edukativnim porukama. Kompletan posao uređenja školskog hola donirao je Hoše komerc, domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. 
21.11.2023. u 10:44
get url
text
OŠ Amer Ćenanović
OŠ Amer Ćenanović

{$galerijaFotografija}

Donacija je upriličena povodom Svjetskog dana djece, a direktorica škole Edisa Radončić uručila je predstavnicima Hoše komerca Berinu Bozaliji i Amiru Pizoviću prigodne zahvalnice, poručivši da je kompanija Hoše komerc prepoznala koliko je važno osnaživati škole u lokalnoj zajednici.

- Osnovna škola "Amer Ćenanović" zbog svog imena koje nosi zauzima posebno mjesto kod svih nas koji smo živjeli i radili zajedno sa prerano preminulim načelnikom Općine Ilidža. Ova škola nalazi se u našem komšiluku, tako da je i to razlog da društvenu odgovornost prema njoj smatramo našom obavezom. Ovaj put smo donirali uređenje ulaza i školskog hola prigodnim edukacijskim porukama koje su motivirajuće i inkluzivne za svu djecu koja pohađaju ovu školu. Nastavit ćemo sarađivati sa školom, a u planu je da sljedeći put doniramo IT opremu za STEM kabinet, kao i zelenilo za uređenje prilaza školi - kazao je Berin Bozalija, direktor Hoše komerca. 

"Učenje je blago koje prati vlasnika tokom cijelog školovanja. "Ovdje se rađaju snovi, rastu lideri i oblikuje budućnost", te "Kupujmo domaće", neke su od poruka koje su se našle na zidovima.

- U školi se često dešavaju bitni projekti koji prevashodno motivišu i potiču našu djecu na rad, saradnju i povezivanje sa ljudima u lokalnoj zajednici i svijetu. U tom smislu rodila se i ideja za ljepšim ambijentom, a koji nosi snažnu poruku. Učiniti nekoga sretnim, zadovoljstvo je neizmjerno. Ako su to naši najmlađi, sve dobija posebnu dimenziju. Sa pravim prijateljima sve je moguće. Hvala Hoše komercu - kazala je direktorica Radončić.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. Zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, te veleprodaju i distribuciju brendova, kao što je Meggle, Bony slastice, kafa Merka, itd. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od osam prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Hoše komerc – Mjesto koje volim!

OŠ-AmerĆenanović6.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.