U mjestu Donji Goleši

Banjalučanin optužen da je rođaka ubio sjekirom, prethodio sukob oko parcele

FOTO: ARHIV

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Vinka Matića (56), a tereti se da je aprilu ove godine u zaseoku Jelići, u mjestu Donji Goleši kod Banje Luke, sjekirom ubio rođaka Radomira Matića (77).

Prema navodima iz optužnice, kobni događaj se desio 19. aprila oko 12.30 sati u Banjoj Luci u šumi zvanoj "Osoje" vlasništvo porodice Vinka Matića.

Prvo je došlo do verbalnog sukoba, a Vinko je zatim fizički napao Radomira štapom koji mu je oteo i sjekirom koju je prethodno ponio sa sobom kako bi ogradio svoju parcelu.

- Prvo je štapom udario oštećenog, a potom ga je udario "ušicom" i oštricom sjekire u predjelu trupa, gornjih i donjih ekstremiteta, šaka i podlaktica, usljed čega je kod oštećenog došlo do takozvane politraume, odnosno povređivanja više organa, usljed čega je nastupila smrt, neposredno po dolasku hitne pomoći istog dana - navodi se u optužnici.

Mještani Donjih Goleša ispričali su ranije za Faktor da je motiv ubistva najvjerovatnije sukob oko imovinsko-pravnih pitanja, odnosno oko šume i zemljišta dvojice rođaka.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga