Presuda

Banjalučanin oslobođen optužbi za pokušaj iznude 215.000 eura

Okružni sud Banja Luka
FOTO: B. Spasenić

Nikola Bajić (38) iz Banje Luke oslobođen je danas u banjalučkom Okružnom sudu optužbi za pokušaj iznude 215.000 eura od privrednika Senada Zejnića iz Prnjavora.

Bajić je bio optužen da je oštećenom navodno prijetio da će mu "ugasiti lozu i familiju, da ne zna sa kim ima posla i da će na njega baciti dinamit, pa će ga u prahu pokupiti i završit će u plastičnim kesama“.

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović je istakao da tužilaštvo nije na pouzdan način dokazalo ono što se optuženom stavljalo na teret. 

U optužnici se navodilo da je Bajić od 2. do 11. jula 2020. pokušao da iznudi novac od Senada Zejnića na ime navodnog duga njegovog sina Elvisa od 3.200 eura. Telefonom s austrijskog broja pozvao je Senada tražeći da izmiri dug za sina Elvisa tražeći prvo 20.000, potom 100.000, a na kraju sa kamatama ukupno 215.000 eura.

Zbog ovog slučaja na tri godine zatvora osuđen je stručni saradnik u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu Tarik Hadžibegović, jer je uzeo 3.500 eura mita i dvije tegle Nutelle od Zejnića kako bi "pogurao" istragu u ovom predmetu.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga