open-navfaktor-logo
search
Zrinjski rutinski
Bilbija sredio Želju, Mostarci na plus 20, ništa od pozitivnog šoka, četvrti uzastopni poraz Plavih
Fudbaleri Zrinjskog upisali su jubilarnu 20. ovosezonsku pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a prednost nad drugoplasiranim Borcem sada iznosi 20 bodova.
14.04.2023. u 16:54
get url
text

Zrinjski je u Čitluku rutinski pobijedio Željezničar rezultatom 2:0.

Prvo ime meča bio je najbolji strijelac u historiji Premijer lige BiH Nemanja Bilbija. Bh. reprezentativac dva puta je tresao mrežu Josipa Bendera. Prvi put u 11. minuti nakon ubacivanja Ćorluke, a drugi u 26. minuti kada je ostao usamljen poslije ubacivanja Kiša. Bilbija sada na kontu ima 20 golova i predvodi listu najboljih ovosezonskih golgetera u bh. eliti.

Željo je u Čitluk stigao predvođen novim trenerom Nerminom Bašićem, ali ta šok terapija protiv Zrinjskog nije uspjela.

Gosti s Grbavice bili su potpuno nemoćni, a pobjeda Zrinjskog mogla je biti i ubjedljivija da su u završnici u finišu utakmice više koncentracije imali Bilbija i Mandić.

Za Želju je ovo treći vezani premijerligaški poraz, a četvrti u svim takmičenjima. Plavi su deveti put u sezoni napustili teren pognute glave i trenutno su na petom mjestu na tabeli.

Sredinom naredne sedmice dvije ekipe čekaju revanš utakmice polufinala Kupa BiH. Željo će na Grbavici loviti gol zaostatka protiv Veleža, dok Zrinjski brani tri gola prednosti iz prve utakmice protiv Tuzla Cityja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.