open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade
Brčko oslobađa roditelje plaćanja vrtića za vrijeme prekida rada
Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u petak usvojila je Prijedlog odluke o oslobađanju plaćanja usluga smještaja i boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Distrikta.  
Nedim Pobrić
08.05.2020. u 16:26
get url
text

Ovom odlukom odobrava se oslobađanje plaćanja mjesečne cijene usluge smještaja i boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Brčko distrikta BiH korisnicima tih usluga, utvrđene Odlukom o načinu financiranja boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Distrikta, saopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Oslobađanje iz ove odluke odnosi se na razdoblje trajanja prekida odgojno-obrazovnog rada u predškolskim ustanovama od 16. marta 2020. godine. Vlada Distrikta usvojila je i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška novca za 2020. godinu - I. dio.

Tim programom planira se utrošak odobrenog novca iz budžeta Distrikta za 2020. godinu u iznosu 5,5 miliona maraka za subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima. Novac će se koristiti za sanaciju šteta u preduzećima Brčko distrikta BiH nastalih ograničenjem rada zbog pandemije izazvane koronavirusom, stoji u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.