open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Danas toplije uz sunčane periode i postepeni razvoj oblačnosti
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje toplije uz sunčane periode i postepeni razvoj oblačnosti, a popodne promjenljivo vrijeme, uz povremene pljuskove sa grmljavinom.
02.06.2022. u 09:16
get url
text

Ujutru i prijepodne bit će pretežno sunčano i toplo. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu do 33 stepena.

U Sarajevu će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U kotlinskom dijelu grada dio prijepodneva je moguća magla i niska naoblaka. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 29.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u petak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima sa ponekim lokalnim pljuskom. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu do 35 stepeni Celzijusa.

U subotu se očekuje većinom umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim, sjevernim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33, na jugu zemlje do 35.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.