Akcija "Građevinar"

Dvojica Banjalučana uhapšena zbog reketa, u pretresu pronađeno 15.000 maraka

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 20.10.2023. godine, u okviru operatine akcije "Građevinar" uhapsili su dvije osobe postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Iznuda".

Slobode su lišena lica S.V. i D.G. oba iz Banja Luke, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Oni se sumnjiče da su u vremenskom periodu od 10. do 19.10.2023. godine, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, oštećenom licu uputili ozbiljne prijetnje po život i tijelo, te iznudili novac.

Prilikom hapšenja lica S.V., po naredbi dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen je pretres putničkog vozila marke VW, koje je navedeno lice koristilo, kojom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet novac u ukupnom iznosu od 15.000 KM.

Nakon završene kriminalističke obrade lica, te kompletiranja i dokumentovanja predmeta, lica S.V. i D.G. će danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Lluka, navodi se u saopćenju Policijske uprave Banja Luka.

 


PORTPAROL


Milana Stojanović

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga