open-navfaktor-logo
search
Pojačati mjere
Džeparenje i prosjačenje veliki problem tokom turističke sezone u Sarajevu, naziru li se rješenja
Privrednici, predstavnici turističkog sektora, ali i građani kao jedan od najvećih problema u jeku turističke sezone ističu džeparenje i prosjačenje.
18.05.2022. u 18:45
get url
text

Upravo to je bio razlog za organiziranje sastanka minisatra u Vladi KS kako bi se našlo rješenje za ovaj dugogodišnji problem.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić organizovao je sastanak s ministrom unutrašnjih poslova Admirom Katicom, ministricom za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica Ivanom Prvulović, te predstavncima Udruženja turističkih privrednika Bosne i Hercegovine.

Turistička sezona u Sarajevu i Bosni i Hercegovini već je počela, a njen vrhunac očekuje se tokom jula i augusta, kada se očekuje i povećanje broja turista, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Na jednom od susreta s privrednicima "Na kafi s ministrom", predstavnici turističkog sektora kao najveće probleme turističke djelatnosti istakli su prosjačenje i džeparenje, te tom prilikom istakli da se ovi problemi moraju rješavati već sada kako bi spremni dočekali sezonu i izbjegli situacije u kojima bi eskalacija ovih problema dovela do nesagledivih posljedica u oblasti turizma.

Sastanku su prisustvovali i komesar MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović, inspektor Enes Softić i direktor Centra za socijalni rad KS Mahir Delić.

Tokom sastanka istaknuti su problemi s kojima se susreću predstavnici turističkog sektora, informacije sa terena MUP-a Kantona Sarajevo, kao i kantonalnog Centra za socijalni rad.

- Mi smo danas, svi zajedno donijeli zaključke koji će omogućiti realizaciju aktivnosti koje će dovesti do povećanja stepena sigurnosti kako turista u našem kantonu, tako i naših građana i građanki i odmah ćemo poduzeti sve neophodne korake da se te aktivnosti na vrijeme realizuju - naveo je ministar Delić.

Na tragu trajnog rješavanja problema na današnjem sastanku doneseni su zajednički zaključci koji će prevenirati i u velikoj mjeri doprinijeti poboljšanju sigurnosti turista, ali i građana i građanki Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.