open-navfaktor-logo
search
SDP Stari Grad
Garibija se odriče mandata u Vijeću, Čengić poručio: Povlači se, a oni bez glasova bi fotelju
Malik Garibija, SDP-ov bivši ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice u Vladi Kantona Sarajevo i vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad u aktuelnom mandatu, prestaje sa aktivnim bavljenjem politikom nakon 12 godina.
08.04.2022. u 11:48
get url
text

Ovu informaciju objavio je njegov stranački kolega Irfan Čengić.

Garibija je bio i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad, kao i generalni sekretar SDP-a u Kantonu Sarajevo.

- Nažalost, nakon 12 godina zajedničkog rada, u kojem smo prošli sve od info stolova do obavljanja dužnosti u Parlamentu, u Vladi, Malik Garibija se povlači iz aktivnog bavljenja politikom kako bi se posvetio poslu u međunarodnoj humanitarnoj organizaciji koja brine o djeci bez roditeljskog staranja. I dok neki koji nemaju glasove, a poziciju i plaću ne daju ni za živu glavu i ponovo bi da bez glasova imaju kakvu fotelju, Malik koji ima glasove je vratio plaću i mandate da bi pomagao djeci – naveo je Čengić, te nastavio:

- Nažalost, ljudima poput Malika je teško u sistemima gdje se rad i podrška od građana ne cijeni, već samo klimanje glavom, ali uvjeren sam da ćemo promijeniti taj sistem. Malik ostaje sa nama kao član, da se i dalje borimo i budemo zaštitnici svakog čovjeka.

Iako Čengić nije precizirao na koga se odnosi to da nemaju glasove, ali žele plaće i fotelje, pretpostavlja se da prigovara pojedinim drugovima iz SDP-a. 

Garibija se odriče mandata općinskog vijećnika, a kako je Čengić naveo, ostaje član SDP-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.