Kantonalni sud Zenica

Hodžiću 16 godina zatvora za svirepo ubistvo Nade Radulović kod Visokog

Kantonalni sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona donio je osuđujuću presudu protiv Muamera Hodžića (1975) zbog svirepog ubistva Nade Radulović (65), kojom ga je osudio na 16 godina zatvora.

Ubistvo se dogodilo 31. maja ove godine u njenoj porodičnoj kući u mjestu Maurovići kod Visokog.

Prema presudi, Hodžić je kritičnog dana, u dnevnom boravku u prizemlju kuće zajedno sa oštećenom konzumirao alkohol, nakon čega je došlo do prepirke između njih.

On je tada uzeo nož, sječiva dužine 13 centimetara, i u namjeri da je usmrti, nesretnoj ženi zadao deset ubodnih rana u stomak i grudni koš, a potom joj presjekao vrat, svjestan da svjestan da nanošenjem takvih povreda vitalnih dijelova tijela trpi bolove jakog intenziteta i da je zbog toga kod nje bila izražena patnja koja je trajala sve do gubitka svijesti.

- Bio je svjestan da može nastupiti smrt oštećene, što je i htio, pa je uslijed tako okrutno nanijetih povreda kod oštećene došlo do iskrvavljenja kao posljedice presijecanja velikih krvnih žila vrata i oštećenja lijevog plućnog krila i time je nastupila smrt - navodi se u presudi.

VEZANI TEKST - Tijelo otkriveno nakon sedmicu: Muamer i Nada kritične večeri sjedili i pili, nakon svađe izbo je nožem

Potom je ostavio nož na kauču ispod njene ruke, da bi zatim izašao iz dnevne sobe, zaključao je i odnio ključ sa sobom.

Zatim je u periodu između 5. i 7. juna, da bi istragu usmjerio u krivom smjeru, otišao je do kuće oštećene i sjekirom koju je donio sa sobom, provalio zaključana ulazna vrata, načinivši tom prilikom oštećenja oko brave.

Po dojavi građana, 7. juna patrola PS Visoko u kući je pronašla tijelo ubijene.

Radeći na rasvjetljavanju slučaja došli su do saznanja da bi se u vezi s ovim ubistvom mogao dovesti Muamer Hodžić, koji je uhapšen i na teret mu je stavljeno ubistvo na svirep ili podmukao način.

Prilikom ispitivanja u prisustvu branioca u cijelosti je priznao krivično djelo.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga