open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Jusufbegović bocnuo Bašića: Nadam se da će klaun doći da izbuši lopte
Trener Veleža Nedim Jusufbegović bocnuo je svog kolegu na klupi Želje Nermina Bašića nakon utakmice ovih timova na stadionu Grbavica koja je pripala sarajevskom timu rezultatom 2:1.
07.05.2023. u 22:06
get url
text

U Veležu smatraju da drugi gol Želje nije bio regularan, odnosno da je Beganović u duelu s golmanom Hadžikićem napravio prekršaj.

Nakon meča s Igmanom u prošlom kolu Bašić je bio nezadovoljan suđenjem, ustvrdivši da nakon svake utakmice mora glumiti klauna i da se treba zapitati da li treba izbušiti sve lopte u BiH i krenuti od nule.

- Nadam se da će klaun doći da ispuše lopte, ili izbuši. Nešto se mora desiti - kazao je večeras strateg Veleža.

- Prvo poluvrijeme patili smo zbog nediscipline, zbog loše komunikacije. Nije nas bilo u završnici iako smo se dobro prebacivali u protivničku polovinu. Nedostajalo je energije, discipline i malo više odgovornosti u posjedu Nismo dobro reagovali kod prekida u standard situacijama i primamo pogodak - rezimirao je meč Jusufbegović.

- Drugo poluvrijeme malo smo bili ozbiljniji, ušli smo angažovanije. Dva igrača su morala izaći zbog povreda, uspjeli smo da dobijemo energiju, postigli smo pogodak, kreirali dvije-tri ozbiljne prilike. U jeku naše dominacije i momenta koji je bio na našoj strani, primamo gol kakav primamo. Nadam se da će klaun doći da ispuše lopte, ili izbuši. Nešto se mora desiti. Sve u svemu, čestitke Želji na pobjedi. Želim im puno sreće u nastavku prvenstva. Sjajan ambijent, sjajno navijanje, pohvalio bih ovaj stadion. Bilo je zadovoljstvo biti ovdje - poručio je Jusufbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.