Predsjedništvo BiH

Komšić sa poslodavcima, evo šta je dogovoreno

FOTO: Predsjedništvo BiH

Udruženje poslodavaca FBiH predložilo je set zakona i inicijativa na kojima su radili zajedno sa akademskom zajednicom i sindikatima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas u radnu posjetu delegaciju Udruženja poslodavaca FBiH na čelu sa predsjedavajućim Adnanom Smailbegovićem i članovima udruženja Mladenom Pandurevićem, Safudinom Čengićem, Snježnom Kopruner, Edinom Ihrahimpašićem i Venanom Hadžiselimovićem.

Tokom razgovora sa članom Predsjedništva BiH poslodavci su istakli želju da preuzmu svoj dio tereta pri procesu stvaranja povoljnijeg zakonodavnog oblika koji će omogućiti, i radnicima i poslodavcima i državi bolje uslove uslove rada.

Udruženje poslodavaca FBiH predložilo je set zakona i inicijativa na kojima su radili zajedno sa akademskom zajednicom i sindikatima. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izrazio je podršku prijedlozima, te najavio aktivan politički angažman s ciljem realizacije predloženog.

S tim u vezi, poslodavci su naveli da će usvajanje predloženih zakona dovesti do nužnog rasterećenja privrede, što za daljnju posljedicu ima smanjenje nezaposlenosti. Istaknuta je i podrška međunarodnih organizacija kao i ambasada zemalja zainteresiranih za ekonomsko i privredno jačanje Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su se složili o potrebi izjednačavanja prava i mogućnosti u javnom i privatnom sektoru. Također, razgovarano je i o utvrđivanju minimalne cijene rada, konkurentnosti bosanskohercegovačke privrede, te smanjenju sive ekonomije, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga