Kantonalno tužilaštvo

Livno: 78-godišnjaku određen pritvor radi zadovoljavanja pohote pred djecom

FOTO: Ilustracija

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Livanjskog kantona sa sjedištem u Livnu, Općinski sud u Livnu je osumnjičenom 78-godišnjem P.P. iz Livna odredio mjeru pritvora u trajanju od jednog mjeseca, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zadovoljavanje pohote pred djetetom ili maloljetnikom.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je radnjama opisanim u dostavljenom izvještaju o počinjenom krivičnom djelu, dana 14. juna 2023. godine u Livnu, pred dvije maloljetne osobe učinio radnje u kojima se stiču elementi krivičnog djela koja se stavljaju na teret, saopćeno je iz Kantonalanog tužilaštva. 

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvještaju o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičeni je predat na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajućeg kantonalnog tužioca, Općinskog suda u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja razloga opisanih u Zakonu o krivičnom postupku, postupajući sudija Općinskog suda u Livnu je protiv osumnjičenog donio mjeru određivanja pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog je u toku, te se poduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima je učinjeno ovo krivično djelo.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga