open-navfaktor-logo
search
Nakon odluke SAD-a
Naša stranka: Ukoliko Kukić ne podnese ostavku u stranci, nećemo više podržavati Vladu TK
Povodom stavljanja predsjednika Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsada Kukića na crnu listu SAD-a, na upit Faktora oglasili su se iz Naše stranke.
06.01.2022. u 12:24
get url
text

- Sancioniranje predsjednika Pokreta demokratske akcije Mirsada Kukića zbog umiješanosti u koruptivne aktivnosti crvena je linija naše saradnje. Vlast koja je odlučna za djelovanje protiv korupcije ne smije dozvoliti da jedan od predvodnika bude pod sankcijama zbog korupcije. Nadamo se da će ovo shvatiti u PDA i da će Mirsad Kukić odmah podnijeti ostavke na sve funkcije u ovoj stanci. Ovu ostavku smatramo imperativom, ukoliko do nje ne dođe, NS neće više podržvati Vladu TK - saopćeno je iz Naše stranke.

Oni dodaju i da je ulazak u vlast u Tuzlanskom kantonu sa neprirodnim partnerima kao što je PDA za Našu stranku bio je prihvatljiv jedino uz programsku platformu.

Vlast u Tuzlanskom kantonu, pored Naše stranke, trenutno čine PDA, Socijaldemokratska partija (SDP) i Savez za bolju budućnost (SBB).

- Najznačajniji dio te platforme za nas je borba protiv korupcije, što je kroz naš rad prepoznala i međunarodna zajednica. Naša borba protiv korupcije nije samo deklarativna što smo nedavno potvrdili donošenjem Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u TK, koji je predložila naša ministrica Una Harčin - naveli su iz Naše stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.