Podrška Vlade FBiH

Novalić i načelnica Ćulap razgovarali o poslovnim zonama u općini Odžak

FOTO: FENA

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić razgovarao je danas s načelnicom Općine Odžak Nadom Ćulap o infrastrukturnim projektima u toj općini čiju realizaciju pomaže i Vlada FBiH.

Na sastanku se razgovaralo o provođenju projekata iz oblasti privrede i izgradnje infrastrukture na ovom području, posebno o onim projektima u kojima su Federacija BiH i općina zajedno učestvovale.

Novalić je kazao da se u posljednjim godinama znatno više sredstava izdvaja za lokalne zajednice jer je primjećeno da općine to najracionalnije i na najbolji način koriste.

Dodao je da je s načelnicom razgovarao i o problemima s kojima se općina suočava, a ponajviše o konekciji u Svilaju na koridor V-c te izgradnji mogućih industrijskih zona, kao i o komunalnim problemima, odvozu smeća, kanalizaciji i vodosnadbijevanju.

- U narednom periodu usmjerit ćemo se ka rješenju tih problema koje imaju i neke druge općine u Federaciji BiH - kazao je Novalić.

Općinska načelnica prezentirala je do sada završene projekte kao i utrošak sredstava za implementaciju tih projekata, a posebna pažnja posvećena je graničnom prijelazu Svilaj i potrebi da se ulože dodatni napori da prijelaz napokon proradi u punom kapacitetu.

Ćulap je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s Vladom FBiH budući da je Vlada FBiH odgovorila na njihove pozive da pomognu u realizaciji projekata iz oblasti saobraćajne i kanalizacione infrastrukture.

- Po zadnjem javnom pozivu Vlada FBiH pomaže nam da se saobraćajno grad bolje poveže te uradi proširenje kanalizacione mreže - kazala je načelnica.

Na današnjem sastanku pažnja je posvećena i poslovnim zonama Svilaj I i Svilaj II kako bi Vlada FBiH pomogla u tome koliko to bude moguće.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga