open-navfaktor-logo
search
Pijte vodu
Oazina moć hidratacije u HYDRA POWER bočici
Oazino ljetno izdanje ima "zadatak" da nas podsjeti na važnost hidratacije i moć vode koja nam je neophodna za organizam, koji jedino vodu prepoznaje kao tekućinu.
17.05.2023. u 09:37
get url
text
Oaza

- Naša misija je da stalno ukazujemo i podsjećamo naše potrošače o važnosti dovoljnog ispijanja vode tokom dana. Uvijek ističemo benefite vode po naše tijelo i razloge zašto je potrebno svakodnevno konzumirati. Uzmemo li u obzir da voda potiče probavu, reguliše našu tjelesnu temperaturu, izbacuje toksine iz organizma, osigurava adekvatnu čvrstoću, gipkost i elastičnost tkiva i daje nam dovoljno energije za normalno funkcionisanje tokom dana, dovoljni su razlozi da unesemo optimalnu količinu od dva litra dnevno - ističe Senida Medić, brend menadžer kompanije Oaza. 

Istraživanja navode da je 75% ljudi hronično dehidrirano. Kod 37% osoba je mehanizam žeđi toliko oslabljen da ga se često zamjeni s mehanizmom gladi. Jedna čaša vode zaustavila je ponoćne napade gladi kod skoro 100% osoba na dijeti koje su sudjelovale u jednom američkom istraživanju.

Nedostatak vode je uzrok broj jedan dnevnog umora. 8 do 10 čaša vode dnevno može značajno ublažiti bolove u leđima i zglobovima kod čak do 80% osoba s ovim problemima. Ispijanjem pet čaša vode dnevno smanjuje se rizik obolijevanja od raka debelog crijeva za 45%, raka dojke za 79%, te raka mokraćnog mjehura za 50%

Ako obratimo pažnju na sve navedene podatke, ne preostaje nam ništa drugo nego da novu, Oazinu HYDRA POWER bočicu od 0.5 i 1 litar potražimo u trgovinama širom BiH.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.