Milanko Kajganić

Oglasio se glavni tužilac BiH o informacijama da se sprema ubistvo tužioca i policijskog službenika

FOTO: Ajdin Cocalić

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ima informacije da se navodno sprema likvidacija jednog tužioca ovog tužilaštva i jednog policijskog službenika, potvrdio je danas Srni glavni tužilac BiH Milanko Kajganić.

- Iz tih razloga izvršili smo pretres u državom zatvoru u Vojkovićima i na Sokocu - rekao je Kajganić.

VEZANI TEKST - Pronađeno oružje kojim je planirano ubistvo tužioca Tužilaštva BiH

On je dodao da ovu informaciju kao i sve druge Tužilaštvo BiH provjerava, te istakao da je ova pravosudna institucija odlučna da se obračuna sa organizovanim kriminalom.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim Policijskim upravama kojom nalaže da se podignu mjere sigurnosti zbog saznanja da su planirana dva ubistva, potvrdio je Kostrešević za ATV.

- Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidentifikovana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifrovanje "Sky" aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubistava tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Dubravka Čampare. Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH. Isti izvor ukazuje da ista grupa pritvorenika priprema i ubistvo neimenovanog načelnika Policije iz Banje Luke - rekao je Kostrešević. 

Pripadnici SIPA-e pretresli su danas nekoliko ćelija u državnom zatvoru u Vojkovićima.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske po naredbi Suda Bosne i Hercegovine pretresli su šest lokacija na teritoriji Sokoca i Han Pijeska i tom prilikom kod jednog lica u Sokocu pronađeno je oružje: jedan snajper i jedna automatska puška.

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga