Odluka načelnika

Općina Žepče: Sutra Dan žalosti zbog tragične smrti trojice mladića

Povodom tragične smrti trojice mladića iz Begovog Hana, općinski načelnik je donio odluku o proglašenju Dana žalosti na području Općine Žepče.

- Proglašava se Dan žalosti 22.7.2021. godine, u općini Žepče povodom tragične smrti trojice mladića sa područja Općine Žepče Ajdina Grahića, Ajdina Tahića i Nermina Kamerića. Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Žepče, javnim preduzećima i ustanovama kojima je osnivač Općina Žepče - saopćeno je iz Općine.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima.

- Obavezuju se elektronski mediji sa područja Općine Žepče da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti - stoji između ostalog u odluci koju je potpisao Općinski načelnik Mato Zovko.

Podsjetimo, teška nesreća u kojoj su na mjestu poginula trojica prijatelja, dok je njihov 17-godišnji prijatelj teško povrijeđen, dogodila se preksinoć oko 22 sata na magistralnom putu M-17 u mjestu Jelina kod Zenice.

Do nesreće je, prema nezvaničnim informacijama, došlo prilikom pretjecanja, kada je "ford mondeo" u kojem su se nalazili stradali mladići prešao u suptrotnu traku i direktno se sudario sa kamionom.

Kako su neposredno nakon nesreće prenijeli lokalni portali, mladići su se vraćali kući sa mora kako bi kod kuće sa svojim porodicama dočekali Kurban-bajram.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga