open-navfaktor-logo
search
Razvod na Grbavici
Ovo je Mulalićev skor na klupi Želje: Odahnuti mogu i na Koševu
Željezničar i Edis Mulalić odlučili su sporazumno raskinuti saradnju nakon što je klub upisao dva vezana poraza, oba u Hercegovini.
06.04.2023. u 12:13
get url
text

Plavi su u subotu u sklopu Premijer lige Bosne i Hercegovine izgubili na gostovanju kod Leotara sa 1:0, a identičnim rezultatom su u srijedu poraženi od Veleža u Mostaru u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH.

VEZANI TEKST - Edis Mulalić više nije trener Želje
 

Mulalić je u svom drugom mandatu na Grbavici sjedio 43 puta na klupi Plavih. Ostvario je 18 pobjeda, 14 remija i 11 poraza.

On je Želju preuzeo tokom prošlosezonske zimske pauze, naslijedivši Tomislava Ivkovića. Plavi su na kraju takmičarske godine prošli šesti kroz cilj.

Mulalić ostavlja Željezničar na četvrtoj poziciji premijerligaške tabele, s bodom zaostatka za trećeplasiranim Širokim Brijegom i četiri boda manje u odnosu na drugoplasirani Borac. Također, klub će u revanšu s Veležom pokušati izboriti finale Kupa BiH.

Za sada već bivšeg stratega Plavih veže se i jedan zanimljiv detalj. Mulalić nikada nije izgubio gradski derbi protiv Sarajeva. Kao trener Želje bio je sudionik najveće utakmice bh. fudbala šest puta, ostvarivši tri pobjede, a tri utakmice su okončane podjelom bodova. Do kraja sezone Sarajevo i Željo igrat će još jedan meč, a domaćin je Bordo tim.

Iz Željezničara je saopćeno da je klub stupio u kontakt sa određenim trenerima za koje smatra da mogu pomoći u ostvarenju takmičarskih ciljeva u tekućoj sezonu.

Narednu utakmicu pripremat će i voditi stručni štab (Haris Alihodžić, Jadranko Bogičević, Kenan Hasagić, Adnan Behlulović), pojačan sportskim direktorom Samirom Bekrićem i direktorom omladinske škole Edinom Ćurićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.