open-navfaktor-logo
search
Istraga u toku
Pečat u Tužilaštvu, sjednice Općinskog vijeća Velike Kladuše na čekanju
Općinsko vijeće Općine Velika Kladuša trenutno ne može održavati sjednice jer nema alat s kojim mogu raditi s obzirom na to da je iz Općine izuzet pečat ovog vijeća u okviru istrage protiv općinskog načelnika Fikreta Abdića, a izuzeta je i odluka o imenovanju nove predsjedavajuće Općinskog vijeća Bisenije Mušedinović (SDA).
06.03.2023. u 19:18
get url
text

VEZANI TEKST - Osumnjičen načelnik Fikret Abdić: Završen pretres zgrade Općine Velika Kladuša, saslušani svjedoci, izuzeti predmeti

Ovo nam je kazao Asim Veladžić, predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Velike Kladuše.

Istragu protiv Abdića vodi Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona na osnovu krivične prijave koju je 15 vijećnika podnijelo protiv Abdića zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, između ostalog jer opstruira novu predsjedavajuću da preuzme dužnost i jer je uzeo pečat Općinskog vijeća. U okviru istrage je 28. februara izvršen pretres prostorija Općine Velika Kladuša i izuzet pečat i određena dokumentacija.

Veladžić je rekao da će novoizabrana predsjedavajuća Općinskog vijeća sada će uputiti zahtjev Tužilaštvu USK za dostavu pečata Općinskog vijeća i vidjeti kakva je daljnja procedura.

U međuvremenu su vijećnici koji čine novu većinu dopunili krivičnu jer su u Službenom glasniku Velike Kladuše objavljeni akti Općinskog vijeća koje pak ovo vijeće nije ni razmatralo ni donijelo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.