Sjećanje na heroje

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović čestitala Dan Zlatnih ljiljana

Melika Mahmutbegović

Naša obaveza je, a ujedno i prilika da se s dubokim poštovanjem prisjetimo svih patriota koji su s početkom agresije 1992. godine na međunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu ustali u odbranu njenog kontinuiteta i teritorijalnog integriteta, navela je

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović čestitala je 9. maj – Dan zlatnih ljiljana.

Njenu čestitku prenosimo u cijelosti:

Svim nosiocima najvišeg vojnog priznanja Armije RBiH kao i njihovim porodicama, čestitam Dan Zlatnih ljiljana.

Naša obaveza je, a ujedno i prilika da se s dubokim poštovanjem prisjetimo svih patriota koji su s početkom agresije 1992. godine na međunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu ustali u odbranu njenog kontinuiteta i teritorijalnog integriteta. Dužnost nam je da pamtimo herojske uspjehe i podvige naših boraca i da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici A RBiH hrabro i nesebično podnijeli u borbi za slobodu i bolje sutra svih nas u BiH.

Danas je i Dan pobjede nad fašizmom i želim reći da su nacizam i fašizam u BiH u ratnim godinama pobijeđeni, ali nažalost nisu iskorijenjeni. Toga moramo biti svjesni i u tom duhu odgajati našu mladost. Moraju biti svjesni opasnosti koje im prijete skoro svakog dana i biti spremni odgovoriti na sve izazove.

Mnogo je još bitaka pred nama ali zadaća nam je da ne zaboravimo naše heroje i da zajedno činimo sve da sačuvamo BiH, gradimo je i jačamo po mjeri svih njenih građana.

Mahmutbegović je uputila čestitku i povodom  9. maja – Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom.

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga