open-navfaktor-logo
search
Bekrić ispred svih
Pred derbi Sarajevo - Željo: Ko je rekorder po broju nastupa, trojica igrača mijenjali dresove
Fudbaleri Sarajeva i Željezničara večeras će na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase odigrati treći ovosezonski derbi.
12.05.2023. u 16:21
get url
text

Najveća utakmica bh. fudbala bit će i svojevrsna bitka za Evropu, jer bi pobjednik večerašnjeg duela napravio veliki korak ka plasmanu u pretkolo UEFA Konferencijske lige.

Kada je u pitanju trenutni igrački kadar, prema podacima Transfermarkta, najviše nastupa u prvenstvenim derbijima ima Samir Bekrić, iskusni fudbaler Željezničara, koji je svojim majstorijama u augustu prošle godine spasio Plave poraza. Posebno se ističe njegova minijatura iz slobodnjaka u sudijskoj nadoknadi za 2:2. Bekrić je, prema dostupnim podacima bio akter 25 derbija, a i večeras će biti u kadru, te ga možemo očekivati na terenu ukoliko zatreba... Vidjet ćemo da li će mu to biti i posljednji derbi kao igraču.

Drugi na listi je Semir Štilić sa 16 nastupa, a dva manje ima Aleksandar Kosorić.

Što se tiče Sarajeva, prema istom izvoru, jedini koji ima dvocifren broj pored svoga imena kada su vječiti derbiji u pitanju je golman Belmin Dizdarević - 11. Dal Varešanović se vodi da je osam puta bio akter derbija, a Hamza Čataković šest puta.

U trenutnim kadrovima rivala iz prijestolnice su i trojica igrača koji su igrali i za Sarajevo i Željezničar. To su Sulejman Krpić, trenutni član Željezničara, te Avdija Vršajević i Muhammed Musa koji nose dres Bordo tima.

Derbi na Koševu igra se od 20 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu, a glavni sudija je Irfan Peljto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.