open-navfaktor-logo
search
Stadioni bez reflektora
Premijerligaši će u novoj sezoni prolaziti kroz pakao: Samo rijetki sretnici igrat će noćne utakmice
Nova sezona fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine, barem njen početak, po mnogome će biti čudan.
30.06.2022. u 19:49
get url
text

Mnogi premijerligaški timovi, što zbog historijskog projekta Fudbalskog saveza BiH i izgradnje hibridnih travnjaka, što zbog stadiona koji ne ispunjavaju uvjete ranga u kojem se takmiče, neće igrati pred svojim navijačima.

Zasad su radovi počeli na Gradskom stadionu u Banjoj Luci i stadionu Rođeni u Vrapčićima. Borac će, dok teren ne bude završen, utakmice igrati na stadionu Modriče, a Velež u Gabeli na stadionu GOŠK-a.

Mašine su 27. juna trebale ući i na stadion Tušanj, ali je na zahtjev podizvođača radova rekonstrukcija terena odgođena za deset dana. U svakom slučaju Sloboda i Tuzla City do daljnjeg utakmice neće igrati u Tuzli. Crveno-crni će domaćini biti u Gračanici, a Tuzla City u Banovićima.

Još se ne zna gdje će nastupati debitanti u Premijer ligi BiH Igman iz Konjica i Sloga iz Doboja. Igman je kao zamjenski stadion prijavio dom Veleža, ali to sada nije opcija pa bi Konjičani domaćini mogli biti na Grbavici. U Doboju pokušavaju svoj dom dovesti na premijerligaški nivo.

VEZANI TEKST - Pogledajte kompletan raspored jesenjeg dijela fudbalske Premijer lige BiH
 

Utakmice Premijer lige BiH igrat će se petkom i ponedjeljkom (18 sati), vikendom od 17 i 19 sati u ljetnom, odnosno 15 i 17 sati u zimskom vremenu. Na stadionima gdje nema reflektora, mečevi će počinjati dva sata prije prvog termina.

Stadion u Modriči posjeduje reflektore, ali pitanje je zadovoljavaju li oni kriterije, dok u Gabeli, Gračanici, Banovićima, Doboju nema rasvjete. Bez reflektora su i stadion Mokdri dolac u Posušju i stadion Police u Trebinju.

Noćne utakmice bit će moguće igrati na Grbavici, Koševu, Pod Bijelim brijegom i Pecari.

S obzirom na to da meteorolozi za naredna dva mjeseca - juli i august predviđaju malo padavina, uz visoke temperature zraka, premijerligaške utakmice u tom periodu bit će teško gledati, a kamoli igrati.

Premijer liga BiH počinje 16. jula.

U prvom kolu sastaju se Borac - Sloga Doboj, Sarajevo - Tuzla City, Posušje - Velež, Igman - Široki Brijeg, Sloboda - Zrinjski, Željezničar - Leotar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.