open-navfaktor-logo
search
Član Predsjedništva NES-a
Ružnić o sporenju Kljake: Treba razmotriti da li sa ovakvim partnerima nastaviti, moraju pogledati svoje kandidate
Mustafa Ružnić, član Predsjedništva Narodnog evropskog saveza (NES), komentirao je to što je lider SDP-a Nermin Nikšić zatražio dodatne konsultacije jer ima nedoumice zbog Anela Kljake, NES-ovog kandidata za federalnog ministra.
29.03.2023. u 20:13
get url
text

VEZANI TEKST - Nikšiću sporno imenovanje NES-ovog Kljake, zato je od Bradare tražio još vremena

Niko drugi, po svemu sudeći, osim Kljake nije sporan Nikšiću uprkos tome što je među kandidatima za ministre Vojin Mijatović kojeg i dalje dio javnosti smatra čovjekom Milorada Dodika, Sanja Vlaisavljević čije su izjave izazvale burne reakcije.

- Niko drugi nije sporan. Iznenadno sporenje gospodina Kljake rezultat je nepostojanja hrabrosti da se odgovori puno većim problemima i izazovima. Kada nemaju hrabrosti ništa odgovoriti Miloradu Dodiku (predsjednik SNSD-a i partner "Trojke" i HDZ-a u vlasti na nivou BiH), onda nađu način da se oglase na besmislenu stvar. Nepostojeću - istakao je Ružnić za Faktor.

Dodao je da je Kljako odličan kandidat, a da ostali moraju pogledati iza sebe i svoje kandidate.

- Imaju li ikakav dokaz, dokument, protiv gospodina Kljake? Naravno da nemaju, osim rekla-kazala, i bojim se da tu ima sve manje i manje ozbiljnosti na neki konkretan rad i rezultat. 

Stava sam da treba razmotriti da li sa ovakvim partnerima treba nastaviti dalje na ovakve njihove neozbiljnosti, dok imamo tektonska politička pomjeranja i udare na našu državu - poručio je Ružnić.

VEZANI TEKST - Kako se pojavio Helez umjesto Konakovića; Helez: Od početka sam trebao biti ja, to je neko bio promijenio

On je kazao i da Nikšić ne smije prigovoriti lideru HDZ-a Draganu Čoviću, a ni lideru SBB-a Fahrudinu Radončiću, pa se prelama preko Kljake, kao što nije mogao prigovoriti Elmedinu Konakoviću, lideru Naroda i pravde koja je dio "Trojke", pa se "iskalio" na Damiru Marjanoviću iz pokreta Za nove generacije.

Podsjetit ćemo da je Nikšić u januaru kazao da "Za nove generacije" više nije partner "Trojke".

Nešto malo ranije desilo se, između ostalog, da je Borjana Krišto (HDZ), predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, predložila Konakovića za svog zamjenika umjesto Zukana Heleza (SDP), koji je tada kazao da je od početka on trebao biti zamjenik predsjedavajuće i da je to neko bio promijenio u Konakovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.