Faktor saznaje

Salko Bukvarević podnio ostavku u Parlamentu FBiH

Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević podnio je ostavku na mjesto zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, što je za Faktor potvrdio sam Bukvarević. Na njegovo mjesto dolazi Zijad Mušić iz Mostara.

- Ja više nisam parlamentarac. Podnio sam ostavku na mjesto zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH zbog obaveza u Ministarstvu za boračka pitanja FBiH, previše je posla. A ovo sve predugo traje kada je riječ o imenovanju nove Vlade FBiH i mislim da će novi zastupnik koji dolazi umjesto mene, Zijad Mušić iz Mostara, moći se više posvetiti radu u Parlamentu FBiH - rekao nam je Bukvarević i dodao:

- Ja prije svega želim maksimalno da se posvetim radu u Ministarstvu, ogroman je broj otvorenih pitanja. Iz tih razloga, da što bolje mogu obavljati ovaj posao, a pogotovo što imamo činjenice što je neizvjesno kada će doći do imenovanja nove Vlade FBiH. Zbog toga i prije svega racionalizacije, i ozbiljnije da se radi na ovom poslu. U martu sam podnio ostavku, Centralna izborna komisija BiH je prihvatila, dodijelila mandat sljedećem. Mislim da će na sljedećoj sjednici Zijad Mušić položiti zakletvu i postati parlamentarac.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga