open-navfaktor-logo
search
Nema koristi
Šarović: Sjednica Parlamenta BiH o Ukrajini nepotrebna, to je tema za Predsjedništvo BiH
Sazivanje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je nepotrebno. Rasprava o ratu u Ukrajini nije tema za Parlament BiH nego za Predsjedništvo – istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a komentarišući zahtjev za sjednicu Parlamenta BiH o ratu u Ukrajini.
03.03.2022. u 10:49
get url
text

- Vanjska politika je u isključivoj nadležnosti Predsjedništva BiH, a vidjeli smo jučer da nisu htjeli da ovo pitanje uvrste na dnevni red sjednice – naglasio je Šarović.

On je kazao da ne vidi da bi rasprava o krizi u Ukrajini u Parlamentu BiH imala bilo kakve koristi.

- Prava tema za Parlament BiH je kako da zaštitimo naše građane da ne budu gladni i da prežive u ovoj situaciji kada vlast nema bilo kakvih suštinskih mjera kako da zaštiti svoje stanovništvo - rekao je Šarović i dodao:

- Pogledajte scene ispred tržnih centara gdje građani u vrećama nose brašno i druge potrepštine. O tome treba da imamo vanrednu ili redovnu sjednicu Parlamenta BiH, ali i skupština RS-a i Federacije BiH.

On je kazao da bi rado učestovao na svakoj od tih sjednica jer je to uz očuvanje mira najvažnija tema za građane.

- Egzistencijalna pitanja i odgovornost za stabilnost zemlje treba da nas okupi i to podržavam. O podršci i pomoći stanovništvu Ukrajine zahvaćenom ratom treba da raspravlja i donese odluke Vijeće ministara jer je to njihova nadležnost – zaključio je Šarović, saopćio je SDS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.