open-navfaktor-logo
search
Saopćenje Veleža
Solidarisali se sa navijačima: Čelnici Veleža ne dolaze na Grbavicu
Čelnici Fudbalskog kluba Velež su objavili da neće prisustvovati sutrašnjem revanšu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica protiv Željezničara.
18.04.2023. u 15:02
get url
text

Iz Željezničara su Veležu poslali dopis da su u toku radovi na sjevernoj tribini gdje inače budu smješteni gostujući navijači i da zbog toga neće biti omogućeno gostima da imaju podršku svojih navijača.

Nakon toga je uslijedilo saopćenje Rođenih, koje prenosimo u cijelosti.

VEZANI TEKST - Rat saopćenjima se nastavlja: Velež odgovorio Želji

- Iz već javnosti poznatog postupka Uprave FK Željezničar da zabrani dolazak naših navijača na revanš-utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, odlučili smo da ni mi, Uprava FK Velež Mostar, ukoliko se ostane pri ovoj odluci, neće prisustvovati spomenutoj utakmici.

Naime, mi ćemo našu gostujuću tribinu preurediti u najkraćem mogućem roku tako da se svi gostujući navijači kod nas ponovo osjećaju ugodno jer u konačnici fudbal se igra zbog navijača. Nadamo se da je ovo posljednja objava na ovu temu kako bi prestali trošiti energiju na medijska prepucavanja i usmjeriti je u daljnju izgradnju i napredak svojih klubova - poručili su iz FK Velež.

Podsjetimo, slična situacija desila se u prvoj utakmici polufinala kada Manijaci nisu prisustvovali susretu nakon brojnih odluka i saopćenja, a danas je uslijedilo još jedno saopćenje iz tabora mostarskog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.