Ne žele smjenu uprave

Stotine građana Goražda u protestnoj šetnji u znak podrške radnicima Ginexa

FOTO: Fena

Stotine građana Goražda okupilo se danas na prvomajskoj protestnoj šetnji u znak podrške radnicima Ginexa.

Noseći transparente, uz sirene, zvižduke i povike, građani i radnici Ginexa prošetali su od mosta Alije Izetbegovića do industrijske zone Pobjeda u kojoj posluje ova kompanija namjenske industrije te još jednom iskazali nezadovoljstvo namjerama Vlade FBiH da smijeni aktuelno rukovodstvo Ginexa na čelu s direktoricom Muneverom Fočo i imenuje novo.

VEZANI TEKST - Ne žele smjenu uprave: Protest nekoliko stotina radnika kompanije UNIS Ginex u Goraždu

Radnici Ginexa su se šetnji pridružili pri povratku s protesta metalaca održanih u Sarajevu.

Zamjenik predsjednika Sindikata Ginexa Kemo Polutak potvrdio je da predstavnici sindikata neće prisustvovati današnjem sastanku koji je za popodnevne sate zakazao federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

- Tražimo da oni dođu u naš Ginex da pregovaramo, a ne da mi njima na noge idemo - izjavio je Polutak, navodeći da ne odustaju od zahtjeva da se odluka o smjeni promijeni, u suprotnom poručuje "da neće raditi".

Bajro Melez, predsjednik Sindikata metalaca FBiH, ranije danas je kazao da su odbili poziv ministra Džindića da se danas sastane s radnicima Ginexa.

- Od premijera FBiH Fadila Novalića, ministra, Nadzornog odbora, uprave društva i sindikata tražimo da se sastanak održi odmah poslije praznika, ali u Goraždu - dodao je Melez.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga